Breda


Deze klassieker van Greve wordt gemaakt op de Goodyear wijze. Bij de Goodyear-wijze wordt de schoen opgebouwd vanaf de binnenzool. Het leer dat over de voeten heen zit (overleer), wordt op de leest gespannen met een leren strook. Dat is de rand waar de loopzool aan wordt bevestigd. Aan de onderkant van die leren strook wordt ook de binnenzool genaaid. Het vlak tussen de binnenzool, de genaaide rand en de loopzool vullen we op met gemalen kurk (balplak) waarin de voet zijn eigen voetbed vormt. De lederen loopzool is van het vermaarde huis Rendenbach. De binnenvoering is volledig gemaakt van kalfsleder.

Met de hand gekleurd

De Greve Breda wordt met de hand gekleurd en met crème gepolijst en is verkrijgbaar als Monk of Brogue in leestwijdte J (normaal) en L (breed). De Breda is uitstekend geschikt voor revisie, waarmee jarenlang draagplezier verzekerd is. 

Deze Goodyear gemaakte schoenen zijn ook te bestellen als maatpaar bij de Meesterschoenmakers in het Atelier  Waalwijk. U maakt dan zelf de keuze voor leest Breda, Tilburg of Waalwijk, model, kleur, zool en gewenste wijdte smal tot zeer breed.

Ontdek de Greve Breda

Greve Broque Breda Etrusco Leest J en L

Greve Breda Etrusco leest J

Greve Breda Etrusco leest L

 

Greve Gespschoen Breda Tobacco Suède

Bekijk in de shop

Greve Gespschoen Breda Zwart leest J

Bekijk in de shop