Onderhoud

Gebruik
Trek de schoenen aan met een schoenlepel. Let erop dat u de achterkant niet intrapt en maak de veters altijd helemaal los. Leren schoenen kunnen het beste worden bewaard in een goed geventileerde schoenenzak of op een luchtige en droge plek.

Wissel uw schoenen tijdig
Uw schoenen moeten ‘ademen’; per dag verliest uw voet een borrelglaasje aan vocht. U doet er daarom goed aan geregeld van schoen te wisselen, bij voorkeur iedere dag. Zo kunnen schoenen tijdig drogen en kan het leer tot rust komen. Daarnaast is het wisselen goed voor uw voeten. Droog de schoenen bij voorkeur in de buitenlucht. Het drogen van uw Greve-schoenen in een afgesloten ruimte (zoals een kofferbak), of in de nabijheid van een warmtebron komt het leer niet ten goede.

Gebruik schoenspanners
Om de vorm van uw schoenen te behouden raden wij u aan houten schoenspanners te gebruiken. Spanners van onbehandeld hout absorberen het vocht in uw schoenen het beste. Deze kunnen meteen na het dragen in uw nog warme schoenen worden geplaatst. Plaats bij voorkeur geen schoenspanners als uw schoenen al helemaal koud en droog zijn. Let op: schoenspanners met veren verhogen dikwijls de wreefwijdte.

Poets uw schoenen niet te vaak
Het kalfsleder is een delicaat natuurproduct dat met enige regelmaat behandeld moet worden met een kleine hoeveelheid schoencrème van goede kwaliteit. Voor u aan de slag gaat, moeten zowel de schoenen als het vuil volledig droog zijn. Eerst verwijdert u met een borstel het vuil. Krijgt u ze met de borstel niet helemaal schoon? Neem ze dan af met een vochtige doek en laat ze drogen. Verwijder de schoenveters voor de behandeling met schoencrème. Gebruik de kleur van uw schoen en breng de crème aan met een droge doek. Behandel alle lederen onderdelen. Wacht een aantal minuten om de crème in te laten werken. Daarna kunt u de crème oppoetsen met een borstel van paardenhaar.

Bescherm het suède
Suède is de opgeruwde vleeszijde van de huid. Suède kent een open-porige structuur en daardoor is suède gevoeliger voor vuil. Suède kan beschermd worden met een spray of crème. Bij ernstige vervuiling is het raadzaam een slijpblokje te gebruiken. Deze methode moet zeer voorzichtig worden toegepast om het leer niet te beschadigen.

Laat uw schoenen deskundig renoveren
Uw Greve-schoenen kennen een lange levensduur, mits goed onderhouden en indien nodig deskundig gerenoveerd. Een uitzonderlijke service voor een uitzonderlijke schoen.